середу, 28 лютого 2018 р.


День пам’яті
Героїв Небесної Сотні

20 лютого - четверта річниця розстрілів на Майдані. Ті дні стали одними з найтрагічніших в історії сучасної України. Хтось мудрий сказав: із втратою кожної людини ми втрачаємо цілий Всесвіт. У 2014 році на Майдані та Інститутській ми втратили нашу Небесну Сотню.
В пам'ять про загиблих, в Маліївецькій бібліотеці представлена виставка "Герої небесної сотні".
Цього дня бібліотекар Аліна Заворотна Малокарабчиївської сільської бібліотеки для молоді села  провела урок мужності  "Шануймо подвиг Героїв Майдану"
 У заході взяли участь  Дмитро Ластов’як, Роман Драган, Руслан Буйкун, Анастасія Заворотна, Марина Заворотна, Володимир Афанасій.
Учасники переглянули світлини  та зачитали  поетичні рядки, присвячені подіям на Майдані, а також ознайомилися з друкованим виданням "Небесна Сотня" та  книжковою виставкою "Герої не вмирають". По закінченні усі вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Майдану.
Бібліотекарем Терновської сільської бібліотеки Жанною Павлушинською та директором будинку культури Галиною Атаманчук для молоді села було проведено годину пам’яті «Вшануємо пам'ять Героїв Небесної Сотні». Усі згадали ті трагічні події чотирьохрічної давнини. Бібліотекар Жанна Олександрівна ознайомила присутніх з книгами, статтями з періодичних видань по даній темі. По закінченні усі, хто відвідав захід, хвилиною мовчання віддали шану найкращим, котрі пожертвували собою заради кращого життя.
Для прищеплювання любові до Батьківщини, виховання  патріотичної  свідомості в Морозівській сільській бібліотеці була оформлена Стіна пам’яті «Небесна Сотня» та проведено історичну  годину  «Герої не вмирають». Захід відвідали: староста села Галина Кицюк, діловод Світлана Козігон, Наталя Попружна, Неоніла Розгонюк, вчителі школи Ірина Михайлова та Алла Дацко, учні 8 класу, переселенці  та небайдужі жителі села Морозів. Усі згадали події на Майдані та вшанували хвилиною мовчання загиблих.
В Лошковецькій сільській бібліотеці була оформлена тематична виставка "Слава Небесній Сотні" та біля стенду "Героям Небесної Сотні" проведено годину-реквієм в пам'ять загиблих на майдані.
20 лютого у приміщенні Томашівської  школи класним керівником 10 класу Оксаною Броварською спільно з сільським бібліотекарем Катериною Гляс  була проведена година-реквієм «Небесна Сотня воїнів Майдану», присвячена Дню Героїв Небесної Сотні.
        Учні 10 класу розповіли присутнім про події 18-20 лютого 2014 року, декламували вірші про Небесну Сотню. На мультимедійній дошці на протязі всього заходу транслювалась тематична презентація. Учні  школи виконали танець «Мова єднання».  Учасники заходу запалили свічку скорботи і передавали її з рук в руки в пам᾽ять про загиблих на Майдані.
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні бібліотекарі!     З великою приємністю хочу привітати вас із професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек,      Кни...