середа, 21 лютого 2018 р.

                  Уклін – живим, полеглим - слава
15 лютого Україна відзначила День виводу радянських військ з Афганістану, ця дата стала і  днем вшанування всіх учасників бойових дій на території інших держав.
 У 29-річницю тієї незабутньої події, ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.
   Жителі села Тернова не залишились осторонь цієї пам’ятної дати і пишаються трьома своїми односельчанами воїнами-афганцями:Анатолієм Вибодовським, Іваном Атаманчуком, Ігорем Третільніцьким.  У цей визначний день сільський староста Анатолій Цапар, ді директор будинку культури Галина Атаманчук  та бібліотекар Жанна Павлушинська привітали їх теплим словом та згадали хвилиною мовчання загиблих у Афганських горах та пустелях.   Анатолій Феодосійович, звертаючись до присутніх, висловив вдячність воїнам за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність і людяність, виявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку та вручив їм подарунки.
  Директор Ставищанського будинку культури Антоніна Тарасюк та сільський бібліотекар Галина Чайка також організували в цей день зустріч учнів школи з учасником афганської війни Олександром Кузьмовим. Діти уважно та зворушливо слухали спогади колишнього солдата, ділилися власними думками та читали тематичні вірші.
   З  кожним роком все далі історія відділяє нас від вогненних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади стійкості та вірності військовому обов’язку.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні бібліотекарі!     З великою приємністю хочу привітати вас із професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек,      Кни...