неділя, 28 січня 2018 р.

             Від двору до двору йдемо з колядою знову

Одне з найголовніших християнських свят – Різдво Господа нашого Ісуса Христа.
Воно не лише найбільше, але й надзвичайно тепле, чарівне, по-особливому домашнє. Святкування Різдва, в якому поєдналися християнські і давні народні традиції, це не просто гуляння, застілля, а низка різноманітних ритуалів. У ці святкові дні наші душі охоплює особлива радість.
В цьому році Томашівським сільським бібліотекарем Катериною Гляс разом із працівниками будинку культури  організували незвичайний  захід  – Різдвяні посиденьки «Над Вертепом звізда ясна світу засіяла».
Бібліотекар Катерина Василівна розповіла учасникам заходу, чому вечеря напередодні Нового року називається Щедрою, та провела вікторину, переможці якої здобули призи. Усіх присутніх  різдвяною колядою вітали жительки села Оксана Трач,  Ніна Гайдук, Катерина Вінявська. Акомпанував колядникам працівник будинку культури Володимир Коляновський.
Також за традицією, колядники пройшли радісною ходою Томашівкою й привітали односельчан.
У свою чергу бібліотекар Лошковецької сільської бібліотеки Людмила Корженівська  разом з учнями школи у різдвяні свята вітали колядками та щедрівками людей старшого віку – своїх користувачів бібліотеки. А  у с.Маліївці бібліотекар Іванна Щеглова більше ознайомила бібліотечних користувачів з традиціями, підготувала різдвяні привітання, віншування та взяла участь у  колядуванні.
9 лютого в Підлісномукарівському бідинку культури відбувся різдвяний вечір для жителів села. Свято відбулось за участю запрошених гостей: дітей та молоді  районного центру,  дияконів церкви повного Євангелія «Благодать» м. Дунаєвець.
Бібліотекар сільської бібліотеки Оксана Голдибан вручила дітям та їхнім родинам запрошення на свято.
Концертна програма розпочалось з розповіді диякона Церкви про народження Ісуса Христа і продовжилося концертом у виконанні підлітково-молодіжного хору дітей, які є учнями недільної школи при Церкві. Також неабияк повеселили жителів села конкурси та розваги, переможці яких були нагороджені цікавими призами.
Ведучими свята були Наталія Микитинець та Інна Цапар. Ініціатором проведення та активну участь в організації вечора взяла бібліотекар Оксана Голдибан.












Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні бібліотекарі!     З великою приємністю хочу привітати вас із професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек,      Кни...