вівторок, 19 вересня 2017 р.

                        Конституція – Основний Закон…


28 червня 2017 року наша держава відзначала 21 річницю прийняття Конституції України.
Процес створення Конституції був тривалим та доволі проблематичним. З моменту проголошення України, як вільної та самостійної держави, виникла гостра необхідність у розробці та прийнятті головного законодавчого документа, який буде регулювати діяльність країни та створювати гідні умови для її розвитку. Протягом довгих п’яти років діючі політики обговорювали і вносили зміни в текст документа. На початку весни 1996 року він був внесений на розгляд засідання парламенту, а вночі з 27 на 28 червня депутати нарешті прийняли Конституцію України.
Прийняття Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі. Конституція України 1996 року дала поштовх для продуктивного розвитку усіх галузей національного законодавства та сфер суспільного життя.
      Основний Закон наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Він є визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України, консолідації суспільства, створення належних умов для самореалізації особистості.
До Дня Конституції  працівниками Дунаєвецької селищної бібліотеки було оформлено тематичну виставку «Конституція – Основний Закон…».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні бібліотекарі!     З великою приємністю хочу привітати вас із професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек,      Кни...